Miksi varmuuskopiointi on tärkeää?

Varmuuskopiointi on tärkeä osa tietoturvaa, joka oikein toteutettuna pienentää yrityksen haavoittuvuutta.

Tietojen varmistukseen kehotetaan monesta suunnasta.

Varmuuskopioinnilla varmistetaan, ettei yrityksen tärkeät tiedostot voi kadota kokonaan esimerkiksi laiterikon, palvelukatkoksen, käyttäjän virheen tai ilkivallan seurauksena. Oikein toteutettuna varmistukset on hajautettu niin ettei myöskään mikään ulkoinen uhka, kuten tulipalo voi tuhota samalla kertaa kaikkia tallennusvälineitä. 

On tärkeä muistaa myös pilvipalveluiden varmuuskopioinnin tarve, niissä valmiit palautusmahdollisuudet ovat yleensä melko rajalliset.

Syitä tietojen menettämiselle on useita:

Laitevika

Esimerkiksi kovalevyn rikkoutuessa voit menettää kaikki laitteen tiedot, jos sinulla ei ole varmuuskopioita.

Kiristyshaittaohjelma

Kiristyshaittaohjelma salaa kaikki tietosi ja vaatii lunnasmaksua, varmuuskopioinnin avulla saat tietosi takaisin ilman taloudellista tappiota.

Käyttäjän tekemät virheet

Käyttäjä voi poistaa tiedot vahingossa tai tahallaan, esimerkiksi lähtevä työntekijä voi yrittää hävittää tietoja kiusanteko mielessä.

Varkaus

Tietokone on helppo korvata, mutta sen sisältämät tiedot voivat olla korvaamattomia.

Uusi laite

Huolehdi että käytössäsi on palvelu, jolla saat helposti ja vaivattomasti palautettua kaikki tiedot uudelle laitteelle.

Sähköpostien palautus

Milloin tahansa voi tulla tarve palauttaa vanha sähköpostiviesti, esimerkiksi oikeudellisista syistä.

JMJ 365 Backup - Microsoft 365 varmistus

Monet suomalaiset yritykset käyttävät Microsoftin 365 – palvelua. Se tarjoaa tiedon palautukselle ainoastaan roskakorin ja versiohistorian, joissa palautusikkuna on rajoittunut. Suurin osa asiakkaista ei välttämättä ymmärrä, että ovat itse vastuussa oman tiedon säilyvyydestä ja sen varmuuskopioinnista. Yleisin syy tietojen katoamiselle on, että käyttäjä itse poistaa tai ylikirjoittaa sen. On tärkeää huomioida, että tiedon häviäminen tai vahingoittuminen huomataan yleensä vasta pidemmän ajan kuluttua ja jos tietoja ei ole asianmukaisesti varmistettu, niin on lähes mahdotonta tutkia mitä on tapahtunut tai saada niitä palautettua. 

JMJping tarjoaa ratkaisun – JMJ 365 Backup -palvelu, jossa varmistuksen piiriin saadaan Microsoft 365-palveluun sisältyvät Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business ja osittain Microsoft Teams. Varmistettava tieto tallennetaan JMJping Oy:n ajanmukaiseen ja toimintavarmaan konesaliin.

JMJ Veeam Cloud Backup - Palvelinympäristön varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi laajentaa yrityksen omaan palveluympäristöön asennetun Veeam Backup & Replication kokonaisuutta pilvitallennustilalla. Palvelun tarjoamaan pilvitallennustilaan voidaan varmistaa myös yksittäisiä fyysisiä tai virtuaalisia palvelimia käyttäen Veeam Agent-ohjelmistoa. Pilvitallennustila toimii ns. offsite-varmistuksena tarjoten suojaa mahdollisten laiterikkojen, varkauksien ja paikallisten varmistusten menetysten (tulipalo) varalta. Palvelu itsessään ei rajoita varmistettavan tiedon säilytysaikaa.

jmjbackup-tuotelogo